Ja jäklar

Herregud vilka töntiga människor det finns i den här världen.

Nyckelord:

Kanske lite internetberoende

brahastighetDet finns en negativ sak med lägenheten, och det är det hafsverk till flytt av bredbandsuttaget som de tidigare ägarna har gjort. Alltså, de har flyttat jacket i hallen till andra sidan av vardagsrummet. Och där går den inkommande fibern till ett löst jack, som bara ligger på golvet och ser allmänt sårbart ut. ”Det är bara en tidsfråga innan skiten träffar fläkten” har jag tänkt många gånger, och idag hände det.

Jag flyttade på en sak i närheten av jacket, och plötsligt hade hastigheten sjunkit från 118 mbit (jag betalar för 100 så kabelteknikern hade en bra dag på jobbet) till 70. SKANDAL! Ibland skrämmer det mig, hur pass beroende jag är av internet, och hastigheten till det. Jag fick fan ÅNGEST. Vi snackar nära till tårar!

Sen startade jag om den trådlösa routern, och var tillbaka på 118 mbit. My precious hastighet.

Nyckelord: , ,

INTERNET!

Älskade internet, nu är du tillbaka! Lämna mig aldrig igen! Lova det! Okej? Jag ska bli en bättre människa för dig, jag lovar! Vi ska klara det här! Tillsammans!

Nyckelord: ,

Utan bredband i fyra dagar försmäktar jag i denna lägenhet

Nu är vi alltså uppe i fyra dagar, and counting, på mitt liv utan internet. Kvällarna spenderas med att se om gamla DVD-filmer, gråta i timtal, och skrubba min lekamen i duschen. I skrivande stund är den beräknade klartiden 22.00, uppdaterat från 14.00 idag. Jag bara vet att det inte kommer att vara löst då. De har sagt ömsom 14 ömsom 22 sedan i måndags.

Jag är för snäll också, det är mitt problem. Ringde till supporten och de sa väl basically som det var.

-Ja eh hej, Daniel heter jag. Tänkte kolla hur det går med mitt bredband?
-Jadu… Det blir inget surfande för din del. Kanske aldrig mer. Hör du det?! Det är slut på snusket! Fibern är avgrävd och vi pissar på dig och ditt surfbehov!
-Jaha, okej! Ursäkta att jag störde då. :(

Nyckelord: ,

Utan bredband i två dagar försmäktar jag i denna lägenhet

Fy fan! Nu har jag inte haft internettillgång på över två dagar. Abstinensen börjar nu visa sig rejält, och jag har börjat klä mig i djurhudar och göra gutturala läten. Dessutom har jag utvecklat en stark lust att börja kasta avföring på folk.

Igår var den beräknade klartiden 14.00. Sen blev det 22.00. Nu ringde jag Bredbandsbolagets support, och nu finns det inte ens någon beräknad klartid längre. Vi får se om jag överlever en bredbandslös kväll till.

Nyckelord: , ,

Utan internet har jag ingenting att leva för

När jag kom hem igår visade det sig att både mitt bredband och digital-TVn låg nere. Min felsökning:

  1. Starta om switchen.
  2. Få panik när det inte hjälper.
  3. Ringa Bredbandsbolaget.
  4. Få veta att fibern är avgrävd.
  5. Gråta.
  6. Slå sönder hela min lägenhet i vrede.

Okej, det där sista var inte sant. Men… vad gör man utan internet år 2013? Går ut och går? Upplever saker med sina sinnen, typ dofter och intryck? Nä. Jag gick och lade mig klockan halv nio på kvällen, som den pensionär jag är.

Nyckelord: , ,

Brainstorming som inte går så bra

Jag försöker brainstorma lite gällande ett internetprojekt jag pillar på. Det är bara så fruktansvärt svårt att generera pepp, eftersom allt redan har gjorts.

Och ska man lansera en svensk sida, för att bli mer synlig men få färre potentiella besökare? Eller en internationell sida för att försvinna i bruset av alla andra sidor med liknande innehåll, men få fler potentiella besökare?

Nyckelord: , ,