Det går framåt, om än kärvt

Igår var jag på gymmet, för andra gången på typ tio år. Det blev ett ganska kort pass även denna gång, eftersom det var jobbigt även psykiskt. Jag är ju rätt ovan vid att vara trött på det där sättet, och min instabila hjärna misstolkar det som att jag är sjuk och/eller att jag ska kräkas. Då blir det ganska påfrestande. Men jag körde tills jag inte orkade lyfta armarna något mer, så det gjorde säkert nån nytta.

Den här sociala ångest-prylen förtar ju ganska mycket av lusten att gå och träna, men jag tänker inte ge upp. Det får kännas som att jag ska dö varenda jävla gång, jag tänker göra det här.

Idag blev det den här middagen förresten. Kycklinggryta med franska örter, morot och champinjoner. Egentligen skulle det ha varit en annan sås men den var slut, så jag körde på ett beprövat koncept. Morötterna funkade halvdant men på gott på det stora hela! FYRA SOLAR!

6d8d6b5831cb11e388e422000a1fb6e3 8 Det går framåt, om än kärvt

Nyckelord: , , ,

Min första riktiga middag

Lite moment 22. Jag planerar ju att börja träna, men jag är för trött för att orka börja. Och för att få bukt med tröttheten borde jag äta bättre. Men jag är för trött för att laga ordentlig mat. Därav problemet!

Men ICKE att det ska få förbli så. Därför är idag en smått historisk dag! Jag lagade nämligen min kanske första från grunden lagade maträtt (förutom på hemkunskapen). Det vankades pasta med rökt skinka, broccoli och nån sorts sås med skånsk senap i. HÄRLIGT! Tyvärr var det oätligt, och jag kräktes i timtal.

… Nä. Det var rätt gott.

denforstapastan Min första riktiga middag

Nyckelord: , , ,

Matlagning med Daniel, del 8

Tadaa! Nu är den här! Något kortare än vanligt, men förhoppningsvis åtminstone lite god ändå.

Nyckelord: , , , ,

Ni bestämmer innehållet i nästa Matlagning!

Plötsligt blev jag sugen på att skapa del åtta i den rafflande följetongen ”Matlagning med Daniel”. Men! Vad ska jag laga för något?

Detta bestämmer ni! Skriv i kommentarsfältet, och kom med förslag på vad jag kan laga. Den kommentar som har flest poäng (man kan ju som bekant rösta upp eller ner kommentarer) lagar jag. De enda riktlinjerna är att det ska vara nånting som allmänt anses som gott (även av mig), det ska vara nånting som jag potentiellt skulle kunna fysiskt vara kapabel till att laga, det får inte vara för dyrt, och det ska vara nånting som inte tar längre än ungefär en halvtimme.

Aaaaaand… Go!

Nyckelord: , , ,

Hannas fiskgryta

Fick se den här färdigrätten i den lokala mataffären idag. Är jag sjuk i huvudet som, med tanke på två ex vid namn Hanna, utropade att jag redan ätit den?

2013 08 07 21.10.18 640x292 Hannas fiskgryta

Nyckelord: , , , ,

Ikväll blir det matlagning!

Bara en kort teaser: Ikväll blir det Matlagning med Daniel, del 7. Spread the word… or die. Eller okej, inte die, men spread the word ändå vettja!

Nyckelord: , , ,

Matlagning utan Daniel

Jaha. Idag har vi lärt oss att jag inte kan koka potatis.

Jag fyllde en kastrull med vatten. Sköljde av fyra potatisar, och skrubbade dem med handflatan i brist på en potatisborste. Sedan lade jag dem i kastrullen, och satte på tvåan (värmemässigt…). Jag hade nämligen läst att man skulle koka på låg värme. Tvåan är väl lågt?!

Efter tio minuter utan att nåt hänt satte jag på trean. Sedan fyran. Då började det koka. Efter tjugo minuter gick gaffeln ner i potatisen, så då bestämde jag mig för att det var klart. Och serverade… Fortfarande hårt. Så jag fixade nytt vatten i kastrullen, och kokade i fem minuter till. Resultatet blev… acceptabelt.

Idag tog det en och en halv timme att laga mat.

Nyckelord: , , , ,